Miko Eklof

Olen IT-alan taustan omaava liikkeenjohdon, viestinnän ja markkinoinnin konsultti. Erityinen osaamisalueeni on konseptien, materiaalien ja prosessien jäsentäminen. Autan organisaatioita ja ihmisiä esittämään monimutkaiset asiat yksinkertaisella tavalla, mahdollistaen halutun vaikutuksen aikaansaamisen kohdeyleisössä.

Työskentelyäni kuvaa järjestelmällisyys ja konkreettiset tulokset. Muutan ideat ja tavoitteet käytännön tekemiseksi ja tuloksiksi. Muodostan nopeasti ymmärryksen vaikeistakin kokonaisuuksista, ja kykenen kommunikoimaan sen selkeällä tavalla.

Aiemmissa rooleissa olen hyödyntänyt osaamistani niin kyberturvallisuuden, markkinointiviestinnän kuin teknisen tuotekehityksen parissa. Olen tottunut työskentelemään eri osaajien ja osastojen välisissä rajapinnoissa. Ymmärrän niin asiakkaita, insinöörejä kuin liiketoiminnan johtoa, ja autan näitä yhteisten tavoitteiden muodostamisessa ja saavuttamisessa.

Avaintaitoja

 • Viestintä
 • Markkinointi
 • Esiintymistaidot
 • Riskienhallinta
 • Kyberturvallisuus

Valitut projektit

Markkinoinnin prosessit & materiaalit

Asiantuntijaorganisaatio | 2018 - 2019

Markkinaviestin ja erottautumistekijöiden määrittely, markkinoinnin ja myynnin materiaalien sekä asiakirjapohjien luominen, verkkosivu-uudistus sekä sisällöntuotannon prosessien ja mittareiden kehittäminen. Projektin lopputuloksena mm. yrityksen verkkosivujen kävijämäärä tuplattiin kahdessa kuukaudessa, sekä rakennettiin kyvykkyys konvertoida kävijöitä myynnin liideiksi.

Toimittajaturvallisuuden kehitysohjelman jalkautus

Teknologia-ala | 2019

Projektinhallinnan, viestinnän ja kouluttamisen materiaalien luominen toimitusketjun kyberturvallisuuden kehittämisohjelmaan. Ohjelma koski uusien toimintatapojen käyttöönottoa kansaivälisessä valmistavan teollisuuden organisaatiossa. Projektin toteutus yhteistyössä hankinta- ja tietoturvallisuusyksiköiden kesken.

Ilmailun teknologiakehityshanke

Pelastusala | 2014 - 2015

Projektipäällikön rooli kehityshankkeessa, jossa kartoitettiin reaaliaikaisen viedokuvan toimittamista lentokoneesta 'off-the-shelf' -tekonologioilla. Vastasin teknologisten ratkaisujen kartoittamisesta, suunnittelusta ja koostamisesta. Lisäksi osallistuin testitapahtumien suunnitteluun ja koordinointiin, sekä vastasin osaltani sidosryhmäviestinnästä.

Työkokemus

loka 2019 - joulu 2019

Toimitusketjun kyberturvallisuuden kehitysohjelman jalkautus

Valmistava teollisuus

Koulutusmateriaalien, oppaiden ja oppimisen seurannan ratkaisujen toteuttaminen uuden toimintamallin käyttöönottamiseksi kansainvälisessä ympäristössä.

kesä 2019 - elo 2019

Teknologia-startupin markkinaviestin kiteytys

Teknologiapalvelut

Markkinaviestin ja erottautumistekijöiden kirkastaminen, kilpailija- ja benchmark-vertailut, verkkosivuston suunnittelu &, toteutuksen koordinointi.

huhti 2018 - touko 2019

Asiantuntijapalveluiden markkinoinnin käynnistäminen

Asiantuntijapalvelut

Markkinoinnin toimintojen suunnittelu, käyttöönotto ja käytännön toteutus tiedonhallinnan konsultointia ja asiantuntijapalveluita tarjoavassa yrityksessä.

huhti 2018 - joulu 2018

Kyberturvallisuuspalvelun markkinnoinnin toteutus

Ohjelmistopalvelut

Markkinaviestin ja positioinnin määrittely, sekä myynnin ja markkinoinnin materiaalien totettaminen. Tapahtumien koordinointi ja toteutus Suomessa ja ulkomailla.

loka 2017 - maalis 2018

Toimitusketjun turvallisuuden kehittämisohjelman viestintä

Viestintäteknologia

Vastuualueena viestintä- ja koulutusmateriaalit ohjausryhmätasolta ja loppukäyttäjille. Sähköisen oppimiskokonaisuuden sisällön suunnittelu.

maalis 2017 - loka 2017

Tietoturvallisuuden kehittämisohjelma

Finanssiala

Asiantuntijarooli tietoturvallisuuden kokonaisvaltaisessa kehittämisohjelmassa. Prosessikuvausten, ohjeistusten ja koulutusten toteuttaminen. Raportointi ja viesintämateriaalit ohjaus- ja johtoryhmätason neuvotteluihin.

syys 2014 - syys 2015

Julkaisemattoman tuotetiedon suojaamisen ohjeet & koulutumateriaalit

Viestintäteknologia

Toimintaohjeiden, koultusmateriaalien sekä oppaiden tuottaminen julkaisemattoman tuotetiedon käsittelyyn liittyen. Materiaalien tuottaminen globaaliin toimintaympäristöön, sekä 2000+ henkilön kouluttaminen uusiin toimintatapoihin.

touko 2014 - syys 2015

Teknologiakehityshanke

Pelastusala

Projektipäällikön rooli teknologiaprojektissa, jossa kartoitettiin reaaliaikaisen viedokuvan toimittamista lentokoneesta 'off-the-shelf' -tekonologioilla. Teknologioiden kartoittaminen, testien järjestäminen ja sidosryhmien koordinointi.

heinä 2013 - tammi 2014

Riskien arvioinnin työkalu suomalaisten kuntien käyttöön

Turvallisuusala

Riskien kartoittamisen ja hallinnan SaaS-ratkaisun sisältömoduuli suomalaisille kunnille.

 • Työnantajat

 • Konsulttiverkko Oy
  marras 2019 - jatkuva
 • Miko Eklöf tmi
  kesä 2019 - jatkuva
 • Sparta Consulting Oy
  huhti 2018 - syys 2019
 • Sparta Consulting Oy
  kesä 2016 - maalis 2018
 • Microsoft Oy
  kesä 2014 - kesä 2016
 • 4Ks Finland Oy
  kesä 2011 - maalis 2014
 • Koulutus

 • Turvallisuusjohtaminen (Tradenomi)
  Laurea-ammattikorkeakoulu (Leppävaara)
  2009 - 2014
 • Kielitaito

 • Suomi
  Äidinkieli tai natiivitason kielitaito
 • Englanti
  Täydellinen ammatillinen kielitaito
 • Ruotsi
  Alkeistaso