Mika Pesonen

Olen temperamenttiälykäs valmentaja Espoosta. Valmennan asiakaskokemusta, myyntirohkeutta ja esimiestaitoja oman yritykseni lukuun.
Teen myyntivalmennuksia sekä B2C että B2B-asiakkaille. Olen itse ollut molemmilla puolilla pöytää, joten tunnen myyntiprosessin läpikotaisin. Teen valmennuksiani koko Suomen alueella. Koronatilanteen vuoksi vuoden 2020 kysytyin valmennukseni on ollut etämyynnin (puhelin- ja videoneuvottelu) valmennus. Niihin on vuonna 2020 osallistunut yli tuhat asiantuntijaa ja myyjää. Valmennusten NPS on 60.
Olen valmentajana rohkea, vahva ja vaikuttava. Eräskin asiakas sanoi, että minua kuuntelee mielellään ja saan ajatukset liikkeelle.
Lisätietoja saat täältä www.mikapesonen.com

Avaintaitoja

 • Myyntitaidot
 • Esimiestaidot
 • Vaikuttava viestintä ja esiintymistaito
 • Neuvottelutaidot
 • Temperamenttiälyn ymmärtäminen
 • LinkedIn-osaaminen myynnin välineenä

Valitut Projektit

Myynnin perusasioiden valmennus- projekti

2020 - jatkuva

Myynnin valmennusohjelman kesto noin 3 kuukautta. Valmennuksessa on viisi-kuusi 3 h valmennusta. Ensimmäinen osa on orientaatio: Mitä myyntityö tarkoittaa? Mitä asiakaskokemus tarkoittaa kyseisen yhtiön myynnin pelikirja mukaan.
Seuraavissa osissa mm. myyntitilanteeseen valmistautuminen, kohtaamisen aloittaminen, tunnelma ja luottamuksen rakentaminen, tarvekartoitus, kuuntelemisen merkitys, asiantuntijasuosituksen antaminen ja kaupan päättäminen, vastaväitteiden taklaaminen ja jälkityöt. Etämyynti on tarvittaessa mukana. Viimeinen osa käsittää onnistumistenvaihtopäivän, jossa myyjät keskenään jakavat parhaat ideansa jokaisen käyttöön. Jokaisen osion välissä on henkilökohtainen kehittymistehtävä jokaiselle myyjälle.

Puhelin- ja verkkoneuvotteluvalmennus

2020

Asiakas on teollisuusyritys, joka myy tuotteitaan arkkitehtitoimistoille, rakennusyhtiöille sekä rautakauppaketjuille Suomessa. Puhelin oli heille aiemmin vain tapaamisensopimisväline, mutta nyt korona-aikana on pakko käydä kauppaa puhelimessa.
Kävimme läpi koko myyntiprosessin aina valmistautumisesta oman asiantuntijasuositumuksen antamiseen ja kaupan päättämiseen. Tilanne oli heille uusi, mutta valmennus antoi heille rohkeutta tarttua luuriin ja kontaktoida asiakkaita.
Toisessa valmennusosassa kävimme läpi myyntiprosessin verkkoneuvottelun näkökulmasta. Kuinka asiakkaalle puhutaan kameran välityksellä? Mitä valmistutuminen edellyttää? Luottamuksen rakentaminen verkkoneuvotteluissa vaatii esiintymistaitoa, joten miten kehonkieli vaikuttaa? Missä on kamera? Katsotko asiakasta silmiin?
Valmennuksen tilaaja oli valmennukseen erittäin tyytyväinen ja jatkamme vuonna 2021 myynnin kokonaisprosessiin hiomisella ja sparrauksella.

Johtoryhmävalmennus-projekti myynnin näkökulmasta

2020

Johtoryhmävalmennus myynnin johtamisen näkökulmasta. Mitä myynnin johtaminen tarkoittaa? Mitä se vaatii esimiestyöltä? Kuinka jokainen pystyy johtamaan itseään siten, että ei olisi tarvetta jatkuvien tulipalojen sammuttamiseen? Kalenterit täyteen, mutta ei liian täyteen. Teetkö sinä ja myyjäsi oikeita asioita? Valmennuksessa mukana valmennukseni "Myyjän 13 kuolemansyntiä"ja "Esimiehen 13 kuolemansyntiä", jossa etsitään kipukohtia, mutta haetaan niille myös lääkkeet.
Valmennus käsitti neljä tapaamiskertaa ennakko- ja välitehtävineen. Valmennuksen tavoitteita seurattiin tiiviisti. Ne toteutuivat.

 • Muu osaaminen

 • Olen kirjoittanut kolme kirjaa: Säästäjästä sijoittajaksi (Docendo 2011), Hehkua elämään yhdessä Minna Oulasmaan kanssa (Docendo 2016) ja Tunnista tyyppisi yhdessä Minna Oulasmaan kanssa (Otava 2020)
 • Työnantajat

 • OP-ryhmä
  loka 2013 - helmi 2020
 • eQ Varainhoito
  elo 2011 - heinä 2013
 • Työeläkeyhtiö Etera
  elo 2006 - tammi 2011
 • Valtion Eläkerahasto
  heinä 2000 - heinä 2006
 • Koulutus

 • KTM
  Jyväskylän Yliopisto
  1988 - 1992