Rolf Westman

Rolf Westman

Mekanikkonstruktör

Jag är en mångsidig mekanikkonstruktör och har efter mer än 27 års arbete med produktutveckling och tillverkning ett brett tekniskt kunnande inom ett flertal teknikområden, t ex mekanik (fast och rörlig), elektronikkapsling, produktionsteknik, RoHS, CE-certifiering m.m.

Jag är organisatorisk, noggrann och strukturerad och har genom åren deltagit i flera projekt och organisationer som konstruktör, projektledare, konstruktionsledare samt med metod- och verksamhetsutveckling.

Produktområdena är varierande, t ex. fordonselektronik, läkemedelsproduktion, ugnar, produktionshjälpmedel, handhållna maskiner till industrin, medicinsk teknik och tågbranschen m.m.

Uppdragen har tagit mig genom konceptdesign, konstruktion, industridesign, projektledning, säkerhetsanalys, verksamhetsutveckling, PDM, outsoutcing, produktionsberedning, verifiering, validering, LEAN-produktutveckling, LEAN-produktion mm

Ansvarig affärsledare:

Johnny Tydal

johnny.tydal@berotec.se

0703990192

Mina sociala medier:

Huvudkompetenser

5

Expert inom området

Är mycket kompetent inom området och kan arbeta i ledande befattning.

Mekanikkonstruktion

SolidWorks

Mekanikkonstruktion

4

Mycket hög kompetens

Arbetar självständigt och kan leda, bilda och utveckla inom området.

Produktions-verksamhetssystem (lean)

Produktionssupport

PDM

3

Hög kompetens

Har haft flera uppdrag inom området och kan arbeta självständigt.

Projektledare

Configuration Manager

Industrialisering

Här hittar du definitionerna av våra kompetensnivåer.

Utvalda projekt och uppdrag

Mekanokkonstruktör & Verksamhetsutvecklare

Orexplore är ett innovationsbolag där min uppgift är att stå för den mekaniska konstruktionen av en helt ny och unik produkt. Produkten analasyrer borrkärnor i realtid vid prospektering i gruvor. Jag medverkar också i att skapa en effektiv process för tillverkning bäde hos leverantörer och internt. DFM och DFA är några verktyg jag använder.för detta. Industridesign är med från början i utvecklingen och i och med att Orexplore varken har utvecklat eller tillverkat produkter förut passar vi på att göra rätt från början för att nå målet med en fantastisk produkt som dessutom är producerbar på effektivaste sätt.

Processorienterad verksamhetsutveckling

SolidWorks

Produktionssystem

Industrialisering

PDM

Mekanikkonstruktion

Orexplore

Projektledare & Mekanikkonstruktör

Projektledare och konstruktör för att ta fram en helt ny generation ugnar som säljs till storkök. Uppdraget startade med att ta fram nya rörliga mekaniska lösningar men även utveckla ett nytt chassi i nära samarbete med industridesign. Senare fick jag rollen som projektledare med uppdraget att leverera produkter till en mässa.
Mekanikdesign genomfördes i Solid Works och PDM Enterprise

Projektledare

SolidWorks

Mekanikkonstruktion

Revent AB

Processutvecklare

Jobbade med CM-frågor. Val av konstruktionshjälpmedel för elschemaritning och planering av integration av PDM-system med produktions- och affärssystem.

Configuration Manager

Processorienterad verksamhetsutveckling

PDM

MJP Waterjet AB

Mekanikkonstruktion & Produktionssupport

Arbetade med produktsupport på "Microdose" mammografi maskiner. Målet var effektivare produktion och förbättrade designlösningar. Tillverkning och produkt optimerades m h a DFM/DFA, geometriska produktspecifikationer GPS/GD&T. Leverantörerna involverades i processen. Mycket arbete las också på att få maskinen att uppfylla RoHS2 direktivet redan 2013.

SolidWorks

Industrialisering

Produktionssupport

Mekanikkonstruktion

Philips