Hans-Ove Frimodig

Hans-Ove Frimodig

Elektronikkonstruktör

Hans-Ove är den ihärdige problemlösaren som trivs bäst när han får utnyttja sin gedigna tekniska förståelse för att hitta underliggande problem och rätta till dem på bästa sätt. När han får ägna sig åt nyutveckling och skapa briljanta tekniska lösningar, då är han i sitt esse.

Under sin långa karriär som produktutvecklare har han själv bland annat hunnit med att bli upphovsman till ett par patent. Han delar gärna med sig av sina erfarenheter, som kommer till nytta inte minst i rollen som mentor åt andra utvecklare, eller när han i egenskap av expert granskar andras konstruktioner.

Vid sidan av jobbet är musiken den stora passionen. Bastrombonisten Hans-Ove levererar svängig underhållning tillsammans med storbandet Blue Heaven Big Band, som oftast hörs i Göteborgstrakten, men som även har låtit jazzen ljuda över Pragpubliken.

Ansvarig affärsledare:

Liza Axenskär

liza.axenskar@berotec.se

0734379814

Huvudkompetenser

5

Expert inom området

Är mycket kompetent inom området och kan arbeta i ledande befattning.

C

VHDL

Digital Electronics

Hardware design

4

Mycket hög kompetens

Arbetar självständigt och kan leda, bilda och utveckla inom området.

Power electronics

Här hittar du definitionerna av våra kompetensnivåer.

Utvalda projekt och uppdrag

Design av testutrustning

För SAAB designade Hans-Ove testutrustning för radarsystem, med mätning och inspelning av flera optiska serielänkar på 5 Gbit/s. Utvecklingsarbetet gjordes i både VHDL och LabView FPGA.

SAAB AB - FPGA

Utvecklare

För Trafikkontoret i Göteborg utvecklade Hans-Ove system för styrning av elektroniska skyltar, parkeringshus, prioritet vid trafikljus, styrning av spårvagnsväxlar etc.

Programvaran skrevs i C under Linux, både PC-baserade datorer och inbyggda datorer med ARM-processorer. Projektet omfattade även kommunikation med korthållsmodem, radiolänk, 3G/4G-modem etc.

Trafikkontoret i Göteborg