Anders Ekström

Anders Ekström

Konstruktör/Konstruktionsledare mekanik

Anders är en hängiven mekanikkonstruktör och konsult sedan 1984. Han har en bred erfarenhet inom ett flertal branscher och har utvecklat många olika typer av produkter, alltifrån specialmaskiner till volymprodukter i stora serier. Han tar gärna på sig ett stort tekniskt ansvar och har varit med i många projekt på hela resan från start till mål.

Anders är ödmjuk, strukturerad och resultatinriktad, han trivs med att jobba i team, är social, och alltid uppskattad hos sina uppdragsgivare. Genom sin erfarenhet och sitt stora engagemang blir Anders ofta kvar länge på sina uppdrag.

Fritiden tillbringas helst utomhus, numera gärna på det nyinskaffade landstället med diverse renoveringsprojekt, eller på en trevlig golfbana. På vintern är en långfärdskridskotur en höjdare, skidåkning på längden o tvären är också uppskattat. Anders jobbar gärna praktiskt och har bl a en gammal MC –pärla från 1974, en Laverda 1000 som han vårdar ömt.

Ansvarig affärsledare:

Karl Hedberg

karl.hedberg@berotec.se

0727020510

Huvudkompetenser

5

Expert inom området

Är mycket kompetent inom området och kan arbeta i ledande befattning.

Creo Parametric

Prototyputveckling

Konstruktion av gjutgods

Mekanikkonstruktion

3D-modellering

tillverkningsritningar

Form och Läge ritningsteknik

4

Mycket hög kompetens

Arbetar självständigt och kan leda, bilda och utveckla inom området.

Maskinbearbetning

Konstruktion av formsprutningsdetaljer

3D-Print

3

Hög kompetens

Har haft flera uppdrag inom området och kan arbeta självständigt.

Konstruktion av plåtdetaljer

2

Medelkompetens

Arbetat inom området i 1-3 år och hanterar viss svårighetsgrad.

FEM

Här hittar du definitionerna av våra kompetensnivåer.

Utvalda projekt och uppdrag

Mekanikkonstruktör/Konstruktionsledare

Arbetar med konstruktion och utveckling åt Alfa Lavals konceptgrupp för separatorutveckling, Ett intressant uppdrag i en liten grupp med högt till tak och snabba puckar, där Anders får jobba med allt från konstruktion, beräkningar, beställningar, montering, tester mm. Konstruktionsarbetet utförs i Creo 2.

Anders har bl a varit ansvarig konstruktör för Alfa Laval nya testseparator som är en separator som snabbt ska kunna byggas om till alla typer av separatorer i sortimentet för att enkelt kunna göra tidiga tester ute hos kunder.

Alfa Laval

Mekanikkonstruktör/Konstruktionsledare

Ansvarig konstruktör för utveckling av en ny typ av separator ”PureDry” som renar och återvinner oljehaltigt slam på fartyg. Arbetet innebär konstruktion och utveckling från prototyper i flera steg till färdig produkt för serietillverkning. Produkten är ny på marknaden, Anders har ritat o konstruerat delarna i separatorn tillsammans med en kollega från Berotec. Det är ca 200 unika detaljer. Bla ett antal avancerade formsprutade detaljer i PEEK, precisionsgjutgods i syrafast rostfritt stål, aluminiumgjutgods, formbundna gummidetaljer och maskinbearbetat rostfritt stål med höga toleranskrav. Arbetet har förutom konstruktion, beräkningar och modellering inneburit nära samarbete med specialister, fältprovare, inköp, fabrik, leverantörer, marknad o industridesigners. Uppdraget är utfört i Pro/E

Alfa Laval